|购课车有0门课程|忘记密码|收藏我们|网站导航

当前位置:考试界- 职称英语- 职称英语理工类- 浏览文章

王霞老师的2014年职称英语理工A真题答案

2014/4/1 8:32:56    来源:考试界 【考试界:职称英语一站式备考网站】 0
为大家提供王霞老师的2014年职称英语理工A真题答案,更多2014年职称英语考试真题及答案请关注考试界网站。

说明:王霞老师,为学易网校职称英语独家授课老师!担任冲刺班和考题预测班的辅导老师。

对照试题:2014年职称英语理工A(代码12)考试真题

  词汇选项

  1. This was disaster on cosmic scale.

  A. modest B. commercial C. huge D. national

  cosmic:极其广阔的

  2. New secretaries came and went with monotonous regularity.

  A. amazing B. depressing C. predictable D. dull

  monotonous:单调的,枯燥乏味的

  3. A person’s wealth is often in inverse proportion to their happiness.

  A. equal B. certain C. large D. opposite

  inverse:相反的

  4. His professional career spanned 16 years.

  A. started B. changed C. lasted D. moved

  spanned:跨越[时间]

  5. The symptoms of the disease manifested themselves ten days later.

  A. eased B. improved C. relieved D. appeared

  提示:该题出现出题错误

  原题:

  The symptoms of the disease manifested themselves ten years later.

  A. eased (减轻,缓解) B. improved(提高改进)

  B. relieved(减轻,缓解) D. appeared(出现)

  解析:答案选项D是不及物动词,后面不能带宾语。

  6. The group does not advocate the use of violence.

  A. limit B. support C. regulate D. oppose

  advocate:提倡,拥护

  7. She felt that she had done her good deed for the day.

  A. act B. homework C. justice D. model

  8. Some of the larger birds can remain stationary in the air for several minutes.

  A. motionless B. silent C. seated D. true

  stationary:静止的,固定的

  9. There was an inclination to treat geography as a less important subject.

  A. point B. result C. finding D. tendency

  inclination:倾向

  10. His stomach felt hollow with fear.

  A. sincere B. respectful C. empty D. terrible

  hollow:空的

  11. The committee was asked to render a report on the housing situation.

  A. copy B. publish C. summarize D. furnish

  render:提供

  12. That uniform makes the guards look absurd.

  A. serious B. beautiful C. impressive D. ridiculous

  absurd:荒谬的,荒唐的

  13. The department deferred the decision for six months.

  A. put off B. arrived at C. abided by D. protested against

  deferred:推迟

  14. The original experiment cannot be exactly duplicated .

  A. invented B. reproduced C. designed D. reported

  duplicated:复制

  15. The country was torn apart by strife.

  A. conflict B. poverty C. war D. economy

  strife:冲突

词汇选项题王霞老师的视频解析

[page]  阅读判断——Experience the world in 3D game

  16. The game developed by Dassault Systemes is the first 3D game recreating(再现) the vision(视觉) of different species.

  答案为:A

  文章中相关句:Now you can look through their eyes with the first 3D game that recreates the vision of different species …. The online simulation, created by the French 3D design company Daasault, with the guidance of …. mimics (模仿) the vision of five animals --- cats,…

  17. Dassult’s 3D software takes different perspective like color perception and angle of vision into account.

  答案为:A

  文章中的相关句:due to differences in field of view, color perception and night vision, for example, … be drastically different from species to species….. Dassault’s 3 D allows … be modified by adding blur(模糊区域) or changing the colors, angle of vision and depth of…

  18. The animals’ views in the software are the same as those in reality.

  答案为:B

  文章中的相关句:“We used virtual cameras to precisely simulate larger viewing angles but the result made people nauseous(令人作呕的),” says Schmidt-Morand. “So we tweaked(微调) the model to give a sense of the wider view without sticking to(忠于) reality.”

  19. Dogs have larger viewing angles than humans.

  答案为A

  文章中的相关句:Haws have more detailed vision than ours, whereas dogs are better at seeing movement and have a wider field of view.

  20. It takes the team the longest time to recreate the rat’s view because they’re near sighted.

  答案为C

  21. The team is working on recreating the vision of more animals.

  答案为B.

  答案相关句:If there is interest from schools and zoos, the team hopes to recreate the vision of more animals.

  22. Schmidt-Morand’s favorite animal is cat.

  答案为C

[page]  阅读理解——A new strategy to overcome breast cancer

  31. All of the following factors relating to cancer risk were mentioned in the passage EXCEPT ______.

  答案为A

  B. regular walking

  C. recreational activity

  D.lifestyle choices

  32. It can be inferred from Dr. Alpa Patel’s study that ___.

  B. daily walk could cut the chance of breast cancer.

  文章中的相关句:We were pleased to find that without any other recreational activity, just walking one hour a day was associated with a lower risk of breast cancer in these women.

  33. Dr. Alpa Patel was ___.

  A. head of the survey study

  文章中的相关句:Dr. Alpa Patel, a senior epidemiologist(流行病学家) at the American Cancer Society is Atlanta, Georgia, who led the study,….

  34.Which of the following statements is true according to the passage?

  答案为C:Walking was the only recreational activity for about half of the women

  文章中的相关句 Of the women, 47% said walking was their only recreational activity.

  A. Most women take walking as their only recreational activity.

  B. the study aims to track the health conditions of its subjects.

  , … so it ( the study) could monitor the incidence of cancer in the group.

  D. irregular walking increased the risk of breast cancer in post-menopausal(绝经后的) women

  35. The word “sustainable” in the last paragraph is closest in meaning to ___.

  答案为A:continuable(可持续的)

  D: persistent:[尤指不好或不受欢迎的状态或情况]持续存在的,继续发生的;执著的;不屈不挠的

  文章中的相关句:The challenge now is how we turn these findings into action and identify other sustainable lifestyle changes that will help us…

阅读判断王霞老师的视频解析

[page]  阅读理解——The Northern Lights

  36. The solar wind comes into being as a result of ___.

  答案为C:fast flow of energy away from the sun

  干扰项:a stream of particles being blown away

  文章中的相关句:Energy flows away from the Sun toward the Earth in a stream of electrified particles that move at speeds around a million miles per hour. These particles are called plasma, and the stream of plasma coming from the Sun is called the solar wind.

  37. What happens when solar wind comes to the Earth?

  答案为B:It is trapped in magnetic belts around the Earth.

  文章中的相关句:The solar wind constantly streams toward the Earth, but don’t worry because a protective magnetic field surrounds our planet. The same magnetic field that makes your compass point north also steers the particles from the Sun to the north and south poles. The charged particles become trapped in magnetic belts around the Earth.

  38. The Northern Lights are created when______

  答案为A:atomic particles fall to the Earth and collide with atmospheric gases.

  文章中的相关句: The breaking and reconnecting of the magnetic field lines can cause atomic (原子的)particles called electrons trapped in the belts to fall into the Earth’s atmosphere at the poles. As the electrons fall into the Earth, they collide with gas molecules(分子) in the atmosphere, creating flashes of light in the sky.

  39.Which of the following statements is true of the Northern Lights?

  答案为A:Their movement is slow enough to be observed with the eyes.

  文章中的相关句:Watching auroras(北极光) is fun and exciting, but normally you can only see them in places far north like Alaska and Canada. The movement of the aurora across the sky is usually slow enough to easily follow with your eyes but they can also pulsate(跳动), flicker(闪烁), or even move like waves.

  40. What is the author’s tone toward the Northern Lights?

  D. Appreciative (欣赏的)

  文章中的相关句:(文章最后一句)We hope you are able to travel to far-north places like the Arctic Circle and see the Northern Lights at least once during your lifetime. We know you will never forget it!

[page]  阅读理解——Eye-tracker Lets You Drag and Drop Files with a Glance

  41. The eye-tracker technology enables us to______

  答案为D. move an object from screen with a glance.

  文章中的相关句:(第二段) A system called EyeDrop uses a head-mounted eye tracker that simultaneously records your field of view so it knows where you are looking on the screen. Gazing at an object – a photo, say – and then pressing a key, selects that object. It can then be moved from the screen to a tablet or smartphone just by glancing at the second device, as long as the two are connected wirelessly.

  42. Why is a button needed?

  D. To select what we want.

  文章中的相关句:(第四段)A button needs to be used to select the object you are looking at otherwise you end up with the "Midas touch"(点石成金) effect, whereby everything you look at gets selected by your gaze, says Turner. "

  43. The word “this” in Paragraph 6 refers to_______

  C. combination of gaze-tracking with input on touch devices.

  答案相关句: (第六段)Christian Holz, a researcher in human-computer interaction at Yahoo Labs in Sunnyvale, California, says the system is a nice take on getting round this fundamental problem of using gaze-tracking to interact. "EyeDrop solves this in a slick (灵巧的)way by combining it with input on the touch devices we carry with us most of the time anyway and using touch input as a clutching(抓取) mechanism," he says. "This now allows users to seamlessly(无缝地) interact across devices far and close in a very natural manner."

  44. Which of the following statement is true of eye-trackers for consumer devices.

  D. They are expected to come out soon.

  答案相关句:(第7段)While current eye-trackers are rather bulky(笨重的), mainstream consumer devices are not too far away.

  45. What is Turner likely to study next?

  答案为:C. How to get touch screen involved.

  超强干扰项:A. How to drag and drop with gaze and taps.

  答案相关句:(最后一段)Turner says he has also looked at how content can be cut and pasted or drag-and-dropped using a mix of gaze and taps on a touchscreen. The system was presented at the Conference on Mobile and Ubiquitous Multimedia in Sweden, last week.

  补全短文——Wrongly Convicted(宣判有罪) Man and His Accuser(原告) Tell Their Story

  NEW YORK,NY, January 5,2010. St.Martin’s Press has announced the release of the paperback edition of Picking Cotton, a remarkable true story of what novelist John Grisham calls an “account of violence, rage, redemption(救赎),and, ultimately forgiveness.”

  The story began in 1987, in Burlington, North Carolina, with the rape of a young while college student named Jennifer Thompson. During her ordeal(折磨), Thompson swore(发誓) to herself that she would never forget the face of her rapist(****犯), a man who climbed through the window of her apartment and assaulted(攻击) her brutally. ___F____(46) When the police asked her if she could identify the assailant (袭击者) from a book of mug shots(嫌疑犯照片), she picked one that she was sure was correct, and later she identified the same man in a lineup(行列).

  F. During the attack, she made an effort to memorize every detail of his face, looking for scars, tattoos(纹身),or other identifying marks.

  Based on her convincing eye witness testimony, a 22-year-old black man named Ronald Cotton was sentenced to prison for two life terms. Cotton’s lawyer appealed the decision(提出上诉), and by the time of the appeals hearing(上诉听证会), evidence had come to light suggesting that the real rapist might have been a man who looked very like Cotton, an imprisoned criminal named Bobby Poole. _____ D____(47) Jennifer Thompson looked at both men face to face, and once again said that Ronald Cotton was the one who raped her.

  D. Another trial was held.

  Eleven years later, DNA evidence completely exonerated(证明„„清白)Cotton and just as unequivocally(明确地) convicted Poole, who confessed to the crime. _____E___ (48) “The man I was so sure I had never seen in my life was the man who was inches from my throat, who raped me, who hurt me, who took my spirit away, who robbed me of my soul,” she wrote. “And the man I had identified so surely on so many occasions was absolutely innocent.”

  E. Thompson was shocked and devastated(使震惊)

  ____C___(49) Remarkably both were able to put this tragedy behind them, overcome the racial barrier that divided them, and write a book, which they have subtitled “Our memoir(回忆录) of injustice and redemption(拯救).”

  C. I cannot begin to imagine what would have happened had my mistaken identification occurred in a capital (可判死刑的)case

  Nevertheless, Thompson says, she still lives “with constant pain that my profound mistake cost him so dearly ____A____(50)”

  A. Jennifer Thompson decided to meet Cotton and apologize to him personally.

  A. Jennifer Thompson decided to meet Cotton and apologize to him personally.

  B. Many criminals are sent to prison on the basis of accurate testimony by eye witnesses.

  C. I cannot begin to imagine what would have happened had my mistaken identification occurred in a capital case

  D. Another trial was held.

  E. Thompson was shocked and devastated.

  F. During the attack, she made an effort to memorize every detail of his face, looking for scars, tattoos(纹身),or other identifying marks.

[page]完形填空

  American scientists say musical training seems to improve communication skills and Language retardation(延迟).They found that developing musical skill involves the (51) same process in the brain as learning how to speak .The scientists believe that could (52) help children with learning disabilities .

  Nina Krauss is a neurobiologist at Northwestern University in Illinois. She says Musical training (53) involves putting together different kinds of information, such as hearing music, looking at musical notes, touching an instrument and watching other musicians .The (54) process is not much different from learning how to speak .Both involve different senses .

  She further explains musical training and learning to (55) speak each make us think about what we are doing .She says speech and music (56) pass through a structure of the nervous system called the brain stem .The brain stem (57) controls our ability to hear .Until recently, experts have though the brain stem could not be developed or changed. (58) But Professor Krauss and her team found that musical training can improve a person’s brain stem activity.

  The study involved involved individuals with different levels of musical (59) ability. They were asked to wear an electrical device that measures (60) brain activity. The individuals wore the electrode while they watched a video of someone speaking and a person playing a musical instrument---the cello(大提琴).Professor Krause says cello have sound qualities similar (61) to some of the sounds that are important with speech .The study found that the more years of training people had, the more (62) sensitive they were to the sound and rhythm of the music. Those who were Involved in musical activities were the same people in whom the (63) improvement of sensory events was the strongest. It shows the importance of musical training to children with learning (64) disabilities. She says using music to improve listening skills could mean they (65) hear sentences and understand facial expressions better .

补全短文|完型填空王霞老师的视频解析

欢迎大家关注刘老师微信:zcyykszj 每天为您更新职称英语考试资讯、报名时间查询、备考资料、核心单词表、考试题库、学习方案、复习方法、做题技巧、培训课程、教材订购、词典购买等。现在关注就送职称英语考试备考资料大礼包!马上拿出手机,打开微信,扫描下面二维码关注吧!

微信号:zcyykszj

关键字

文章评论

 
2015年国家职称英语考试关键节点
2015年国家职称英语考试快速入门
热门专题
热文排行榜
最新文章榜